Rekrytoija vinkkaa – kuuden kohdan muistilista työnhakuun rakennus- ja teollisuusalalla

Me Lavonialla haluamme napata tiimiimme parhaat raskaiden alojen tekijät. Meille on tärkeää, että meille hakeminen ei vaadi lomakesulkeisia, vaan työn hakeminen käy helposti ja vaivattomasti. Oikeastaan työpaikkasi saattaa olla chatbotimme ansiosta vain muutaman klikkauksen päässä, mutta vaihtoehtonasi on myös perinteisemmät hakutavat. Voit hakea meille joko täyttämällä työpaikkahakemuksen avoinna olevaan tehtävään tai jättää meille
avoimen hakemuksen.

Kun tiedät olevasi juuri oikea tekijä meille, haluat tietysti myös varmistaa, että hakemuksesi nousee esiin. Miten tämä tapahtuu ja mitä kannattaa muistaa hakiessa? Rekrytointipäällikkömme Jesse kertoo vinkkinsä.

1. Avainkysymys on, millaisen työn tekemisestä pidät eniten

Tämä tieto on meidän kannaltamme olennaisin, kun yhdistämme oikean työn tekijäänsä. Tätä kysymystä pohtimalla työnhakija löytää itselleen sopivimmat tehtävät ja on parhaiten hyödyksi myös asiakkaillemme.

2. Unohda kuvailuista ”jokapaikanhöylät” ja tuo esiin erityisosaamisesi.

Varsinkin rakennusalalla on hyödyllistä nostaa tietyt taidot ja osaamiset hakuvaiheessa esiin. Voit myös rehdisti
sanoa, jos et osaa tai halua tehdä jotakin.

3. Milloin ja missä voit aloittaa?

Henkilöstönvuokrauksessa tempo on usein nopeaa, joten näihin kysymyksiin vastauksen esiin tuominen on
oleellinen juttu. Aloitustarpeet ovat toisinaan mallia ”eilen”.

4. Viilaa CV kuntoon.

Selkeys on valttia, joten listaa edelliset työpaikat ja työtehtäväsi vaikka ranskalaisilla viivoilla. Tarkista, että mukana on
perustietojen lisäksi ajantasaiset yhteystiedot ja maininta kielitaidosta, asuinpaikasta, omasta autosta ja laita vielä loppuun realistinen palkkatoive. Suomen ulkopuolelta tulevien työntekijöiden on hyvä mainita työnteko-oikeudesta Suomessa. Kuva on aina kiva, mutta ei pakollinen.

5. Lyö kortit pöytään.

Oletko suorittanut tulityökortin, työturvallisuuskortin tai löytyykö sinulta esimerkiksi laatoittajan
vedeneristyssertifikaatti? Mainitse mitä pätevyyskortteja ja koulutuksia sinulla on taskussasi.

6. Anna kuulua itsestäsi.

Arvostamme aina hakijan aktiivisuutta. Jessen sanoin: ”Fakta on, että aktiivisimmat hakijat saavat nopeimmin töitä ja
pysyvät parhaiten työllistettynä.” Joten soita ihmeessä perään, kun olet lähettänyt hakemuksen.

7. Nappaa todistukset mukaan ja tule haastatteluun omana itsenäsi.

Haastattelua ei tarvitse jännittää, vaan parhaiten pärjäät rennolla ja avoimella mielellä sekä omista toiveista rehellisesti kertomalla. Kannattaa kuunnella avoimin mielin mitä haastattelijalla on tarjottavana. Toimita CV meille jo etukäteen ja tuo mukanasi pätevyystodistukset ja henkkarit. Tämä on meille tärkeää taustatietoa ja näin annat itsestäsi hyvin valmistautuneen kuvan haastattelijalle.

Eli yhteenvetona voidaan tiivistää, että hakijan muistilistassa korostuu omien tietojen, osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden selkeä listaaminen. Unohda suurpiirteiset kuvailut, sillä osaamisestaan tarkasti kertovat hakijat nousevat edukseen esiin. Oletko lyömätön timpuri, taitava polttoleikkaaja tai pysyykö kädessäsi parhaiten maalipensseli?
Hyvä – kerro se meille ja ole ylpeä osaamisestasi. Tärkeintä meille on, että hakuprosessissa tulee esiin halu tehdä ja onnistua.

Meillä vastauksen ensimmäisestä työpaikasta saa nopeasti, välillä jopa suoraan haastattelun jälkeen. Pisimmilläänkään puhelinsoittoa ei tarvitse odotella viikkoa pidempään, sillä pidämme huolta, että jokainen Lavonialla haastattelussa käynyt saa jonkinlaisen vastauksen prosessin etenemisestä. Myös siinä tapauksessa, jos emme tällä kertaa onnistuneet tarjoamaan juuri kyseiselle hakijalle sopivaa tehtävää.

Me tiedämme kyllä, että työnhaku on rankkaa puuhaa. Siksi kannattaa muistaa, että henkilöstövuokraus on parhaimmillaan loistava työllistäjä myös ammattilaisille. Myyntitiimimme pitää huolen, että ammattinsa osaavat tekijät eivät joudu pyörittelemään kotona peukaloita odotellessaan uutta projektia – vaan kiiruhtavat jo kohti seuraavaa
työmaata.