Mitä puksuttaa Lavonian konepellin alla? Henkilöstöalan rekrytointipäällikkö Jesse Heija esittäytyy

Vuokratyö varsinkin rakennus- ja teollisuusalalla on vuosien saatossa kasvattanut kysyntäänsä, tarjontaansa sekä kilpailua. Koronasta aiheutuneista haasteista huolimatta markkinat ovat kuumat ja keikkaa ja työtä tekijöille riittää. Lavonia on kivenkova ammattilainen ja luotettava kumppani alalla sekä panostaa reiluuteen ja ratkaisukeskeisyyteen 24/7. Lavonia aikoo karkottaa omalla kovalla työllä ja esimerkillä kaikki negatiiviset mielikuvat alasta niin sanotusti Mäkkylän kuuseen.

Lavonian kautta työntekijät löytävät parhaat raskaat työt ympäri vuoden ja Lavonian rekrytiimin tärkein tehtävä on auttaa parhaita osaajia työn hakemisessa ja saamisessa. Lavonian rekrytiimi pitää huolta, että työnhakija tietää missä mennään ja mitä tulee tapahtumaan seuraavaksi. Työnhaku on kovaa työtä itsessään ja Lavonian rekrytointipäällikkönä Jesse Heija vannookin yrittävänsä joka päivä tehdä tästä työstä jokaiselle Lavonian kautta työtä hakevalle mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Moi Jesse! Miten Lavonia rekrytoi ihmisiä töihin? Miten Lavonian kautta pääsee vasaran varteen parhaiten?

“Lavonian rekrytointiprosessi on käynnissä kliseisesti 24/7. Tämä tarkoittaa sitä, että pidämme silmät ja korvat jatkuvasti avoimena hyviä ja motivoituneita työntekijöitä etsien. Toki meillä Lavonialla on paljon perinteisen työpaikkailmoittelun kautta tapahtuvaa rekrytointia, mutta myös paljon työntekijähakuja, jotka eivät koskaan ennätä verkkoon. Tämä johtuu siitä, että Lavonialla on paljon asiakkaita, jotka luottavat rekrytointiosaamiseemme. Näihin tehtäviin löydämme tekijöitä monesti suositusten ja puskaradion kautta. Rekrytointi ei kuitenkaan ole salatiedettä. Rakennusalan parhaista tekijöistä on kova kilpailu ja jotta rekrytointimme pysyy relevanttina hakijamarkkinoilla, tulee meidän jatkuvasti pitää meteliä siitä, kuinka hyvä työnantaja Lavonia on.”

Rakennusalan ja teollisuuden henkilöstövuokraus on nopeatempoista bisnestä. Lavonia palveleekin niin asiakasyrityksiään kuin työnhakijoitaan ripeästi ja tehokkaasti. Työmaalle tarvitaan työntekijä monesti “huomiseksi”, joten aikaa ei ole hukattavaksi. Siksi Lavonia pyrkii viestimään kaikille sidosryhmilleen mahdollisimman selkeästi ja olemaan kaikessa kommunikoinnissaan inhimillinen. Kun Lavonialta ostaa työvoimaa, saa aina nimetyn yhteyshenkilön, joka vastaa jokaiseen kysymykseen ja mahdolliseen ongelmaan.

Miten palvelette teidän asiakkaita? Miten työntekijän, työnantajan ja myös Lavonian etu toteutuu?

“Me pyrimme yrityksenä olemaan mahdollisimman ihmisläheinen ja toiminnassamme keksimään ratkaisuja, jotka tyydyttäisivät kaikkia osapuolia. Rakennusala ja rakennustyömaat varsinkin ovat yksi iso palapeli ja yksi yritys tai työntekijä vain sen pieni osa. Lavonia tarjoaa asiakkailleen puuttuvat palat varsinkin silloin, kun palapelistä yhtäkkiä puuttuu jotakin tärkeää. Näissä äkillisissä tilanteissa henkilöstövuokraus on loistava apu. Kun tilanne työmaalla muuttuu nopeasti ja yllättävästi, tulee työntekijän välillä sopeutua äkisti muuttuviin tilanteisiin ja olosuhteisiin sekä erilaisiin työtehtäviin. Pääsääntöisesti Lavonian etu toteutuu parhaiten silloin, kun työntekijämme pääsevät tekemään sitä työtä, jossa kokevat olevansa parhaimmillaan. Tällöin myös asiakkaamme ovat kokemuksiemme mukaan kaikkein tyytyväisimpiä.”

Lavonian ovet ovat pysyneet ja tulevat pysymään jopa koronapandemiasta huolimatta avoinna. Lavonia tarjoaa kaikille työhaastatteluihin tuleville maskit ja pitää huolta tarvittavista etäisyyksistä ja hyvästä käsi- sekä yskimishygieniasta. Koronan suurin vaikutus on ollut enemmänkin henkinen, sillä ihmiset ovat muuttuneet varovaisemmiksi ja tämä on näkynyt projektien siirtymisinä tai joissain tapauksissa jopa peruuntumisina. Lavonialaisista iso osa on virolaisia ja latvialaisia työntekijöitä, joiden pääsyä Suomeen on viime aikoina suuresti rajoitettu. Suomeen saapuminen on joissain tapauksissa muuttunut jopa mahdottomaksi ja tämä on vaikeuttanut Lavonian työtä hetkittäin. Yrityksenä Lavonian olemassaolo perustuu kuitenkin ratkaisujen keksimiseen ja sitä mentaliteettia ei edes korona ole pystynyt nujertamaan. Kuten kaikki, myös korona menee pian ohi ja sitä odotellessa on hyvä vaihtaa työpaikkaa tai muuten vain hakea Lavonian kautta parhaita raskaita duuneja!

Miten työntekijä saa teidän kautta ansaitsemansa palkan? Pidetäänkö teillä hyvin huolta työntekijöistä?

“Teemme yhteistyötä vain yritysten kanssa, jotka jakavat työnantajafilosofiamme, jossa jokaiselle työntekijälle maksetaan hänen osaamisestaan ja antamastaan panoksesta. Kerron jokaiselle työnhakijallemme ja työtä tekevälle, että jaan ilomielin jokaisesta Lavonian laskuttamasta eurosta suurimman osan työntekijöillemme. Mutta se vaatii työntekijöiltämme näyttöjä ja ennen kaikkea ahkeruutta. Tässä haluamme Lavonialla olla tasapuolisia ja selkeitä. Silloin pidämme huolta jokaisesta työntekijästä yhtä paljon.”

Lavonian työnhakija voi olla aina varma, että tavoittaa heidät viimeistään yhteydenottoa seuraavana päivänä. Jos onni on potkaissut ja on jo päässyt Lavonian palkkalistalle, voi heille lähettää viestiä myöhään illalla tai heti ensimmäiseksi aamulla ja varmasti joku Lavonialta on aina hereillä ja valmiina auttamaan!