Arkipäivä Lavonialla: Jevgeni Jeprintsev, HR-koordinaattori

lavonia-työntekijät-henkilöstöpalvelut

Jevgeni Jeprintsev, työkavereiden kesken Jeve, aloitti Lavonialla huhtikuussa 2017, jolloin yrittäjähenkinen mies napattiin taloon hyvän asenteensa ja kielitaitonsa ansiosta. Aluksi hän toimi HR-assistenttina, mutta neljässä vuodessa hänen työkuvansa on laajentunut ja muotoutunut HR-koordinaattoriksi. Kysyimme Jeveltä, mitä kaikkea HR-koordinaattorin työhön Lavonialla kuuluu ja pääsimme seuraamaan hänen työpäivänsä kulkua. 

9:00 Aamu-uniseksi tunnustautuva Jeve saapuu toimistolle yhdeksän jälkeen. Päivä alkaa sähköpostien läpikäymisellä. Jeven aamupäivään kuuluu puhelinsoittoja nykyisten työntekijöiden sekä uusien työnhakijoiden kanssa. Yhteydenpito työntekijöihin ja heistä huolehtiminen on Jevelle tärkeää. “Pidän tiiviisti yhteyttä  rekrytoimieni henkilöiden kanssa ja olemme monien kesken todella hyvää pataa”, hän kertoo. Aamupäivään mahtuu usein myös edellisenä päivänä sovittuja haastatteluja. 

12:00 Lounastauko. Jeve kertoo lounastavansa usein paikallisessa georgialaisessa tai kiinalaisessa ravintolassa.

12:30 Työpäivä jatkuu HR-puolen toimistotehtävien parissa. Niihin kuuluu muun muassa työntekijöiden sopimusasioiden hoitamista, veroasioita ja vaatevaraston inventaariota. Päivät ja tehtävien sisällöt ovat hyvin monipuolisia ja vaihtelevia. 

Jevgeni ratkoo päivän aikana monia ongelmia, sillä esimerkiksi asuntoasiat eivät ole hänen mukaansa aina niin yksinkertaisia, kuin voisi äkkiseltään luulla: “Työntekijät pyritään majoittamaan mahdollisimman lähelle työmaata – siinä onkin pulma ratkottavana joka kerta, kun etsimme sopivia kämppiä. Tarvetta majoituksille on ympäri Suomea.” Jeve toimii apuna myös ulkomailta tuleville työntekijöille, ja auttaa heitä usein veroasioissa ja muissa paperihommissa.

17:00 Päivän viimeisiin töihin kuuluu haastattelujen sopiminen seuraaville päiville. “Perjantaisin järjestelen ja siivoilen vauhdikkaan viikon jäljiltä sotkuisen pöytäni”, Jeve naurahtaa. “ Kotiin lähden aina tyytyväisenä.”

Parasta Jeven mukaan hänen työssään on monipuolisuus. “Tilanteita tulee ja menee, niihin sopeudutaan ja välillä täytyy tehdä nopeitakin ratkaisuja.” Hän kertoo nauttivansa siitä, kun saa hoidettua työtehtäviä alusta loppuun pois tehtävälistalta. Hän kertoo periksiantamattoman luonteensa olevan tehokkuutensa takana. Tiivis vuorovaikutus Lavonialle rekrytoitujen työntekijöiden kanssa takaa hyvän fiiliksen ja ajantasaisuuden puolin ja toisin. “Palkitsevinta on hyvä palaute työnhakijoilta”, Jeve sanoo.

Neljässä vuodessa Jevgeni on päässyt todistamaan vierestä Lavonian kehitystä henkilöstövuokrausfirmana. Hänen mukaansa tämä näkyy erityisesti toimintatapoihin panostamisessa. Prosessien vaiheista on tullut mahdollisimman selkeitä, mikä helpottaa niin työnhakijoita kuin HR-puolen töitä. 

Tavallisesta työpäivästä tai Lavoniasta ei voi kertoa mainitsematta työkavereita ja yhteishenkeä. “Meillä on todella hyvä yhteishenki täällä. Kaikki ovat kannustavia ja yhteistyömme sujuu mutkattomasti. Meidän työporukka on pysynyt suhteellisen samana näiden neljän vuoden ajan, mikä kertoo siitä, että täällä oikeasti viihdytään.” Jeve kertoo Lavonialaisten viettävän paljon aikaa yhdessä vapaa-ajallakin ja olevansa ystäviä monien työkavereidensa kanssa myös työn ulkopuolella. Hän paljastaa nauraen tarvitsevansa toisinaan myös työkaveritonta työaikaa ja vetäytyvän johonkin vapaana olevaan huoneeseen työskentelemään, jos hälinä ja meininki nousevat. 

“Lavonialaisuus on yhteisöllisyyttä. Meidän arvoihin kuuluu ihmisläheisyys, joustavuus ja tehokkuus”, Jeve summaa.