Vuokratyö on osa tulevaisuuden työelämää

Vakituinen palkkatyö on edelleen suomalaisten yleisin työsuhde, mutta sen asema heikkenee koko ajan. Vakituisen työn rinnalle on tullut uudenlaisia työsuhteita: kevytyrittäjyyttä, määräaikaisia sopimuksia, ja tietenkin – vuokratyötä. Nämä yleistyvät jatkuvasti, kun maailma muuttuu. Nykyään ihminen voi tehdä koko uransa vuokratyöntekijänä, eikä siinä ole mitään ihmeellistä.


Joustavaa työntekoa

Moni työ on nykyään projektiluontoista ja kausittaista. Tällaisessa tilanteessa yritykset eivät välttämättä halua rekrytoida vakituisia työntekijöitä, jos heitä joudutaan seisottamaan puolet vuodesta ilman työtä. Vuokratyö on silloin yrityksille paras vaihtoehto. Se on myös työntekijälle mielekkäin työsuhdemuoto: kuka nyt haluaisi elää epävarmuudessa siitä, riittääkö töitä. Nykyaikana vapaus on tärkeä osa elämää, niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Vuokratyössä työntekijä voi vaikuttaa siihen, missä työskentelee ja miten. Hänen ei siis tarvitse tehdä töitä vuosikausia saman yrityksen ehdoilla, vaan hän voi elää joustavammin.


Henkilöstövuokraus toimii nopeasti

Vuokratyövoiman käytön ennustetaan lisääntyvän tulevaisuudessa. Se ei ole ihme, kun miettii, miten nopeatahtiseksi maailma on muuttunut. Yritysten omat rekrytointiprosessit ovat usein hitaita ja kalliita, ja niitä on vaikea järjestää, jos yrityksellä ei ole omaa rekrytointiasiantuntijaa. Työntekijä joutuu odottamaan tietoa työpaikasta pahimmillaan monta kuukautta. Henkilöstövuokrausyritykset taas ovat rekrytoinnin ammattilaisia, mikä tarkoittaa sitä, että meidän kauttamme työntekijät pääsevät nopeasti töihin ja yritykset saavat osaavaa työvoimaa joustavasti aina kun tarvitsevat.


Sopii moneen elämäntilanteeseen

Tällä hetkellä monet ajattelevat vuokratyön olevan vain väliaikainen elämänvaihe, josta siirrytään myöhemmin vakituiseen työhön. Vuokratyössä voi kuitenkin viihtyä koko elämänsä, jos siitä tykkää. Sen todistavat monet Lavonian työntekijät, joilla on takanaan jo pitkä kokemus vuokratyöstä. Jos taas vakituinen työ on se oma unelma, voi vuokratyön kautta päästä myöhemmin asiakasyritykselle töihin.


Arvokasta työtä

Vaikka vuokratyö yleistyy koko ajan, siihen kohdistuu edelleen paljon ennakkoluuloja. Vuokratyöntekijöille pelätään annettavan ne huonoimmat ja hankalimmat työt, joita vakituiset työntekijät eivät halua tehdä. Tämä ei pidä ollenkaan paikkaansa. Tosiasiassa vuokratyöntekijät tekevät aivan samoja työtehtäviä kuin vakituisetkin. Vuokratyö on CV:ssä näkyvää arvokasta työkokemusta samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin työ.


Vaihtelua työolosuhteisiin

Nykypäivänä ajatus koko elämän mittaisesta työsuhteesta samassa paikassa ja samojen työkavereiden kanssa tuntuu mahdottomalta, monen mielestä jopa vastenmieliseltä. Elämään kaivataan vaihtelua ja uusia naamoja aina silloin tällöin. Vuokratyössä paikka ja ihmiset vaihtuvat aina kun projekti vaihtuu. Työkavereihin ei siis ehdi kyllästyä. Toisaalta vuokratyössä on myös mahdollista tehdä töitä saman porukan kanssa useammassa projektissa, jos löytää sellaiset työkaverit, joiden kanssa työnteko sujuu.


Ole osa tulevaisuutta jo tänään

Vuokratyö on tärkeä osa tulevaisuuden – ja jo nykyisyyden – työelämää. Jos haluat olla osa tätä tulevaisuutta, ota yhteyttä rekrytointipäällikköömme Jesse Heijaan, niin etsitään sinulle työ, jossa viihdyt pitkään.