Elementtitehtaat – ulkomaisen työvoiman hyödyt

Rakennuselementtejä, kuten betoni- ja puuelementtejä, tuottavat yritykset kohtaavat usein haasteita työvoiman löytämisessä. Työvoiman saatavuus voi olla vaikeaa erityisesti tehtaille, jotka sijaitsevat kaukana suurista kaupungeista. Lavonia Henkilöstöpalvelut on erikoistunut tarjoamaan ratkaisuja juuri tähän ongelmaan ja tässä artikkelissa käsittelemme ulkomailta tapahtuvan rekrytoinnin hyötyjä teollisuudessa, erityisesti elementtitehtaiden näkökulmasta.

Kansainvälinen rekrytointi on vastaus työvoimapulaan

Lavonia on vuosien ajan tehnyt yhteistyötä puu- ja betonielementtitehtaiden kanssa. Kauttamme työskentelee useampi sata tehdastyöntekijää eri puolilla Suomea, jotka valmistavat muun muassa kattoelementtejä ja -ristikoita puutuoteteollisuudessa sekä julkisivuelementtejä, pilareita ja muita betonivalmisteita betonielementtitehtailla.

Puu- ja betonituotteiden valmistus on raskasta käsityötä, eikä työvoimaa näillä aloille ole helppo houkutella. Nopea, tehokas ja luotettava henkilöstövuokrausfirma, joka pystyy tuomaan Suomeen ulkomaalaisia työntekijöitä, on tuotantolaitokselle arvokas kumppani. 

Lavonian elementtityöntekijät tulevat pääasiassa Latviasta, Liettuasta, Ukrainasta, Puolasta ja Virosta. Meidän erikoisosaamiseemme kuuluu löytää juuri oikeat tekijät, joiden osaamiseen ja taitoon voi luottaa. Rekrytoidut työntekijät ovat aina alansa ammattilaisia, jotka ymmärtävät laatuvaatimukset ja tuovat mukanaan kansainvälistä kokemusta, joka parantaa tuotannon tehoa.

Haastattelu Lavonian tehdastilauksiin erikoistuneiden ammattilaisten kanssa

Kalle on Lavonian rekrytointipäällikkö. Hän on ollut alalla yli 10 vuotta ja on erikoistunut puuelementtityöntekijöiden kansainväliseen rekrytointiin.

Aleksandr puolestaan on Lavonian rekrytointiasiantuntija. Hän tietää kaiken betonielementtitehtaiden työskentelytavoista myös käytännön tasolla ja omaa vuosien kokemusta betonialan ammattilaisten rekrytoinnista.

Miten prosessi etenee siitä, kun tilaus elementtityöntekijästä tulee? Miten kommunikaatio asiakkaan ja työntekijöiden välillä sujuu?

Kalle: Tilauksesta otetaan mahdollisimman tarkat tiedot ylös, jotta voidaan avata haku, joka vastaa työnkuvausta. Työntekijät haastatellaan aina sekä Lavonian että jossain tapauksissa myös asiakkaan toimesta puhelimitse tai jos mahdollista, niin paikan päällä. Prosessi etenee yleensä todella nopeasti ja jos kaikesta päästään yhteisymmärrykseen, aloitus voi olla käytännössä ensikontaktista jo muutaman päivän päästä.

Aleksandr: Lavonian betonielementtityöntekijöiden pooli on onneksi sen verran iso, että tilauksen tullessa katsotaan aina tilaus kerrallaan juuri siihen sopivat työntekijät. Poimimme ammattilaiset työn vaatimustason ja palkkatason mukaan ja olemme heihin yhteydessä. Sovitaan molemmille osapuolille sopivat aloituspäivämäärät, jonka jälkeen hoidetaan sopimusasiat, majoitukset ja koulutukset kuntoon.

Millaista asiakaspalvelua olet saanut? Kuvaile suhdetta tuotantoalan asiakkaisiisi.

Aleksandr: Palvelumme perustuu rehellisyyteen. Asiakkaat voivat luottaa siihen, että he saavat aina heille täydellisen tiimin tai yksittäisen tekijän. Minulle voi vaikka lähettää betonielementtien rakennuspiirustukset, joita työntekijämme tulevat tekemään. Varmistan, että heillä on siitä kokemusta ja taitoa. Asiakasyritykset ovat aina olleet tyytyväisiä saatuun palveluun.

Kalle: Asiakaspalaute on ollut lähes järjestään positiivista. Hyvää palautetta on tullut tavoitettavuudesta, asioiden nopeasta hoitamisesta, rehellisyydestä ja avoimuudesta. Suhde pyritään pitämään koko prosessin ajan läpinäkyvänä sekä avoimena, se auttaa huomattavasti asioiden hoitamista.

Kokeile sinäkin kansainvälistä työvoimaa tuotantolaitoksellasi

Vuokratyövoima ja kansainvälinen rekrytointi on teollisuusalalla elintärkeä työkalu, joka mahdollistaa aina joustavan ja nopean työvoiman saatavuuden. Lavonia Henkilöstöpalvelut tarjoaa laadukkaan ja nopean palvelun, joka kattaa koko Suomen. Meiltä saat tehdastyöntekijän 1,7-2 x kertoimella. Varmistamme aina, että tehtaanne voi jatkaa toimintaansa tehokkaasti ja ilman työvoimaongelmia. 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kerro työvoiman tarpeestasi!

Kalle Lindqvist / Rekrytointipäällikkö
+358 40 820 1655
kalle.lindqvist@lavonia.fi 

Aleksandr Partanen / Rekrytointiasiantuntija
+358 40 162 1176
aleksandr.partanen@lavonia.fi